Biologisch

Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan strenge wettelijke voorschriften voldoet. De overheid bepaalt hiervoor de regels en controle hierop vindt plaats door de onafhankelijke instantie SKAL (www.skal.nl).

Biologische producten zijn altijd geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Er worden geen synthetische geur-, kleur en smaakstoffen toegevoegd en het dierenwelzijn is gewaarborgd. Ook voor handelaren, importeurs en opslagbedrijven van biologische producten gelden voorschriften, waaronder dat duidelijk moet zijn waar de ingrediënten precies vandaan komen.

U herkent alle biologische producten die in de Europese Unie zijn geproduceerd aan het Europese bio-logo. Als u dit logo op een verpakking ziet staan, bent u er zeker van dat het product voldoet aan alle strenge wettelijke eisen die gelden voor biologische producten. Bovendien staat op de verpakking onder het logo of de ingrediënten uit Europa of deels van buiten Europa komen. Op producten van buiten de EU mag het keurmerk gebruikt worden, maar is dit niet verplicht.