Foodservice

Natudis heeft veel kennis en ervaring met biologische voeding. Ons jarenlang opgebouwde netwerk in biologisch heeft ons in contact gebracht met andere experts rondom puur en duurzaam eten, die graag hun ervaring met u delen. 

Biologische gerechten zijn steeds vaker een vast onderdeel van de menukaart. Wouter Wezenbeek, accountmanager horeca, is blij met deze ontwikkeling. Hij geeft drie redenen waarom restaurants niet zonder biologische kaart kunnen.
Vraag van de gast
“Steeds meer gasten zijn op zoek naar bewust en duurzaam eten. Het is belangrijk dat de vraag van gasten om verantwoord te eten opgepakt wordt door restaurants. Wanneer een restaurant niets met een biologische kaart doet, kan dit restaurant deze groep gasten verliezen.”
Verwachtingen
“Gasten gaan zich ook steeds meer verdiepen in gezond en biologisch eten. Dit is ook zichtbaar in de trend van de maaltijdboxen. Biologische maaltijdboxen selecteren bijvoorbeeld gezonde recepten en ingrediënten die bij de consument thuis worden bezorgd. Zo kunnen consumenten thuis gezonde en verantwoorde en vooral lekkere gerechten maken. In een restaurant verwachten gasten nog meer pure, lekkere smaken. Daarom zijn de smaakvolle biologische gerechten onmisbaar op de kaart.”
Maatschappelijk verantwoord
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een thema dat ook in de horecawereld speelt. Veel restaurants maken dit concreet door de voedselverspilling te minimaliseren en te kiezen voor biologische producten en streekproducten. Bovendien zijn biologische producten smaakvoller. Het mes snijdt dus aan twee kanten. U draagt bij aan een betere wereld en uw gasten genieten van lekkere, pure smaken!”
Meer informatie?
Wouter Wezenbeek praat u graag verder bij, telefoon 0341-464211 of mail naar

 

Kinderdagverblijven

Ouders willen het beste voor hun kind en gezond en puur eten wordt daarbij steeds belangrijker. Kinderdagverblijven kunnen hier goed op inspelen én tegelijkertijd profileren als duurzame opvang. Uit onderzoek (Louis Bolk, 2012) blijkt dat:
-Bijna 50% van de kinderdagverblijven zich wil onderscheiden met biologische voeding van andere kinderdagverblijven.
-Bij 12% van de kinderdagverblijven is er specifiek vraag naar biologische voeding vanuit de ouders/verzorgers.
-Bij 35% kiezen de ouders een kinderdagverblijf uit die biologische voeding aanbiedt.
Met een biologisch assortiment is het relatief eenvoudig te onderscheiden als duurzame kinderopvang. Dat kan met zuigelingenvoeding, pap, groente- of fruithapjes maar ook met luiers, verzorgingsproducten en tussendoortjes.
Alle babyproducten zijn zorgvuldig samengesteld en afgestemd op de bouwstoffen en voedingsstoffen die kindjes in een bepaalde fase nodig heeft. De biologische ingrediënten zijn op natuurlijke wijze verwerkt, waardoor essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling - zoals eiwitten, vitamines, mineralen en vezels – optimaal behouden blijven.

Melkallergie?
Holle biedt een complete lijn ongezoete, licht verteerbare en eenvoudig te bereiden babyvoeding; van de beste biologische en biologisch-dynamische landbouw. De zeer uitgebreide lijn is geschikt voor diverse leeftijdsgroepen. Naast de gewone melkvarianten heeft Holle ook geitenmelk speciaal voor kindjes die een melkallergie hebben.
Verzorging
De prille babyhuid staat erg open voor stoffen van buitenaf en dus ook voor de ingrediënten van de producten waarmee kinderen worden verzorgt. Voor je baby geldt daarom nog sterker dat alles wat je op zijn huid aanbrengt, ook in zijn lichaam terecht komt. Vooral producten die synthetische parfumstoffen, parabenen (conserveringsmiddelen), synthetische reinigers en minerale oliën (paraffinum liquidum, vaseline) bevatten, kunnen beter vermeden worden. Deze kunnen de huid extra irriteren of -in het geval van minerale oliën- afsluiten. Een veilig uitgangspunt is dat je alles wat je smeert ook zou moeten kunnen eten. Wij hebben een breed assortiment verzorgingsproducten; van billenbalsem tot zonnebrand.
Water of thee?
De Gezondheidsraad adviseert om ongezoete dranken te drinken. Ook kiezen steeds meer ouders voor dranken zonder (toegevoegde) suikers. Kinderthee past prima bij deze trend en kinderen houden van deze lekkere thee.
Elke dag iets anders op brood
In onze notenpasta geen gebruiken we geen andere oliën en emulgator. Hierdoor drijft er soms een laagje olie op dat je er zelf weer even doorheen mag mengen. Dat is wel zo natuurlijk en maakt onze notenpasta extra lekker. Kindjes vanaf 1 jaar kunnen, na het stoppen van de lactatie, een tekort krijgen aan gezonde vetzuren. Notenpasta’s kunnen hier aanvullend in zijn. De van nature licht-zoete smaak van cashewnotenpasta is bij kinderen favoriet.
Ook plantaardige spreads, met meer dan 60% groente, zijn een welkome afwisseling en aangenaam van smaak.
Meer informatie?
Neem contact op met afdeling Verkoop telefoon 0341-464228 of mail naar