Over Natudis

Natudis Nederland, gevestigd in Harderwijk en 100% Vroegop Ruhe & Co bv-dochter, is met 7.000 producten en 350 leveranciers, de grootste distributeur van biologische en reformproducten in de Benelux. Belevering in Nederland vindt plaats vanuit het Natudis distributiecentrum in Harderwijk. Onze dochtermaatschappij Hagor N.V. (www.hagor.be) bedient de klanten in België en Luxemburg.

Meest complete groothandel v/d Natuur
Natudis is in juni 1981 in Ermelo ontstaan, vanuit de visie dat eten gezonder en beter kon. Al meer dan 35 jaar zetten wij ons, als groothandel in de Benelux, in voor gezonde voeding, een gezonde levensstijl en een duurzame wijze van ondernemen. Natudis gelooft dat een gezonde aarde de basis is voor al het leven en dus ook voor onze voeding. Daarom zijn wij v/d Natuur.

Geavanceerd logistiek systeem
Ons logistieke systeem bestaat uit een hoogbouwmagazijn met 10.000 palletplaatsen en een kleingoedmagazijn met 4.000 pickplaatsen. De orderstroom is volledig geautomatiseerd. Jaarlijks verlaten 7,5 miljoen dozen het magazijn en dagelijks zijn er 25 vrachtwagens op de weg om alle orders af te leveren.

Eigen merken
Natudis heeft een aantal eigen merken zoals Ekoland en LunaeTerra. Voor deze merken voeren wij het hele proces in eigen beheer uit: van ontwikkelen en inkopen tot vermarkten (in binnen- en buitenland). Daarnaast behartigen wij de belangen van een groot aantal (merk)leveranciers voor de Nederlandse en Belgische markt. Voor een flink aantal exclusieve merken verzorgen wij eveneens de inkoop, merkondersteuning en verkoop. Meer weten over onze eigen merken? Kijk op de pagina Merken & producten.

Natuurwinkel
De franchiseformule Natuurwinkel is eveneens onderdeel van Natudis. Een professionele winkelformule met winkels verspreid over heel Nederland. Als franchisegever zijn wij de samenwerkingspartner van ondernemers die met hart en ziel natuurvoeding promoten. Gepassioneerde ondernemers die hun klanten willen betrekken bij alles wat de natuur te bieden heeft. Met een breed scala aan producten van biologische en Demeter kwaliteit. Maar ook met informatie over de herkomst van de producten, de productiewijzen van de telers & producenten en de magische verhalen van de natuur zelf. Meer informatie vind je op de pagina over Natuurwinkel en op www.natuurwinkel.nl.

Versleverancier Kroon
Natudis werkt nauw samen met biologisch versleverancier Kroon (www.kroonbiologisch.nl). Kroon biedt een breed en innovatief assortiment versproducten. Met een groot aanbod onder het eigen merk PUUR en een breed assortiment biologische kazen, waaronder een aantal unieke soorten zoals Remeker Mariënwaerdt en Red de Rijke Weide kaas (www.redderijkeweide.nl).